Netwerken. Ik heb er een haat/liefde verhouding mee

Aan de ene kant vind ik het leuk om de verhalen van zakelijke relaties te horen. Probeer ook altijd om gesprekken aan te gaan die net iets dieper gaan dan: ‘Wat doe jij voor werk?’ Het verhaal achter het verhaal is vaak het meest boeiend. 

Maar aan de andere kant heb ik toch ook best wel drempelvrees. Onbekende mensen aanspreken, is dat wel leuk? Zitten ze wel op mij te wachten? Wordt het geen verplichting? Wat heb ik eraan? Kost het niet teveel tijd? Dat zijn ongeveer de redenen dat ik toch nu toe nooit lid ben geweest van een netwerkclub. Tot gisteravond…. 

In een opwelling had ik mij een paar maanden geleden aangemeld bij Sjiek Women’s Businessclub. Sjiek is een vrouwennetwerk in de omgeving van Zwolle. Zo’n 50 vrouwen zijn er lid van en elke maand wordt er iets georganiseerd. 

Voordat ik aspirant-lid kon worden, werd er eerst gekeken of de huidige leden mij wel zagen zitten. Sjiek wil binnen haar leden een goede mix van persoonlijkheden en vakgebieden. Gelukkig overleefde ik de ballotage en gisteren was het zo ver. Mijn eerste netwerkavond als aspirant.

Klootschieten. Dat gingen we doen. En dat leverde al meteen een dilemma op. Welke kleding? Welke schoenen? De foto’s op de website van Sjiek toonden allemaal stijlvol geklede dames. Kon ik dan wel met mijn sneakers aankomen? Maar ja, we gaan wel klootschieten op een bospad…. Ik besloot een keurig broekpak aan te doen met hakken, maar wel platte schoenen mee te nemen. 

Zenuwachtig ging ik op weg naar de locatie in Heino. Een jachthut middenin het bos. Over kleine weggetjes bereikte ik de bestemming en ik wachtte nog even in de auto want ik was te vroeg. Klokslag 18.15 uur stapte ik uit en op de parkeerplaats zag ik de eerste dames al staan. Meteen maar beginnen met voorstellen. Een beetje ongemakkelijk liep ik met hen mee naar de hut. 

Wat een warm bad trof ik daar! Zo’n 30 dames waren aanwezig (allemaal met sneakers :-), en de gesprekjes kwamen vanzelf op gang. Belangstelling voor elkaar, geintjes maken, ontspanning, soms even de verdieping opzoeken, het was er allemaal. 

Ging het ook om de business? Ja, maar niet obvious op zoek naar nieuwe klanten/opdrachtgevers. Geen gezwaai met visitekaartjes. Wat ontstaat is goed, maar het gaat vooral om de gezelligheid en de verbinding. 

Ik vind het stuk voor stuk powervrouwen. Aan het einde van de avond wist ik het zeker. Hier wil ik bij horen! Dus….. vanaf nu ben ik er ook eentje. Een Sjieke dame!

Fijne dag,
Miranda 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: