Vroeg opstaan is geen challenge voor mij.

Vroeg opstaan. Het is een dingetje tegenwoordig. Ik zie ineens allerlei berichten voorbijkomen over de 5AM club, challenges, mentale intakes etc. Compleet met een tijdschema voor het eerste wakkere uur. 

Toen ik argeloos onder een post van iemand zette dat ik ook graag vroeg opsta, kreeg ik meteen in mijn mailbox een uitnodiging om aan zo’n challenge mee te doen. Heb er vriendelijk voor bedankt. 

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het helemaal te gek als mensen elkaar stimuleren om goede gewoontes aan te leren (als dit voor jou goed voelt). Ben alleen niet zo groepsgericht als het gaat om dit soort dingen. Ik vogel graag zelf uit waar ik blij van word. En dat is inderdaad ook het vroege opstaan. 

Om 6 uur start ik, na de nodige sanitaire verfrissing, met een wandeling met de hond. Daarna een zacht country muziekje aan op de Sonos, een kopje koffie uit mijn Jura en knallen op de laptop. 

Wanneer om 9 uur de eerste call zich aandient heb ik mijn deadlines voor die dag al gehaald. Heerlijk vind ik dat! Geen challenge of groepsdynamiek nodig om me aan dit ritme te houden. En ook niemand die zegt dat er eerst een high intensity training op het program staat en dat daarna 20 minuten mediteren echt een must is. 

Liever een ochtendritueel dat precies goed voelt voor mij. Ik wens alle deelnemers wel erg veel succes en nieuwe inzichten. 

Wat is jouw ochtendritueel? Heb je die? 

Fijne dag,

Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: